انتقادهاي اصولگرايان به 8+7 و جديدترين نظرات جبهه پيروان/

احتمال تغيير در 8+7/ اين ساز و كار جامع‌ترين نيست و تغيير در آن را بايد به عقلانيت اضلاع اصولگرايي سپرد

گروه سياسي- جريان اصولگرايي همان‌طور كه در انتخابات مجلس هشتم با مدل 6+5 و جبهه متحد اصولگرايان در انتخابات حاضر شد،‌ در پي آن است كه براي انتخابات مجلس هشتم نيز به ساز و كار واحدي دست يابد.

به گزارش رجانيوز، در حال حاضر، از ساز و كار 8+7 به‌عنوان يك مدل اوليه ياد مي‌شود، اگرچه برخي اصرار دارند كه اين مدل را نهايي بخوانند اما برخي از اصولگرايان كه حتي در اين مدل نيز نماينده اضلاع اصولگرايي هستند به اين ساز و كار انتقاد دارند.

شايد مهم‌ترين اين انتقادها مربوط به اختصاص نماينده ويژه براي لاريجاني و قاليباف باشد. برخي از جمله محمد حسين صفارهرندي معتقد هستند كه منطق اختصاص سهم مجزا از اضلاع اصولگرايي به اين دو نفر روشن نيست، چرا كه آن‌ها در قالب جريان سنتي و تحول‌خواه جاي مي‌گيرند، بنابراين، نبايد نماينده جداگانه داشته باشند.

حسين فدايي دبيركل جمعيت ايثارگران نيز از اين روش انتقاد كرده و گفته است اگر قرار باشد افراد به‌طور مجزا از جريان‌ها نماينده داشته باشند، فردي مانند احمد توكلي به‌دليل سوابقش بر بقيه اولويت دارد.

برخي از نزديكان محسن رضايي هم پس از آنكه ديدند قرار است به لاريجاني و قاليباف سهم ويژه داده شود اما براي رضايي در اين فرآيند سهمي در نظر گرفته نشده است، شاكي شده و جبهه ايستادگي را به راه انداختند. حسين كنعاني از نزديكان رضايي نيز تهديد كرده كه چنانچه نظرات‌شان تأمين نشود، احتمال ارائه ليست جداگانه وجود دارد.

اما شايد جدي‌ترين انتقادها به اين فرآيند را جبهه پايداري انقلاب اسلامي داشته باشد كه نظرات خود را اوائل هفته جاري به‌صورت مكتوب نيز به آيت‌الله مهدوي‌كني و آيت‎الله يزدي ارائه كرد.

اين جبهه كه معتقد به تبعيت كامل از ولايت فقيه و مرزبندي با جريان‌هاي فتنه و انحرافي است، معتقد است كه بر اساس معيار اول، رهبر معظم انقلاب در ديدار هشتم خرداد ماه با نمايندگان مجلس، بر رعايت احترام انتخابات با دخالت نكردن قوا تأكيد كردند كه همان‌طور كه قوه مجريه و قضائيه نبايد در اين قضيه دخالت كنند، رئيس قوه مقننه نيز نبايد شأن خود را در حد دخالت در ساز و كار انتخاباتي فروبكاهد، آنچنانكه در انتخابات مجلس هشتم نيز حدادعادل رئيس وقت مجلس از دخالت در مدل جبهه متحد خودداري كرد.

حدادعادل نيز هفته گذشته در حاشيه همايش جبهه پايداري وقتي كه خبرنگار با يادآوري بيانات رهبر انقلاب در مورد دخالت نكردن مسئولان در انتخابات كشور از وي پرسيد "شما در زماني كه رياست مجلس هفتم را بر عهده داشتيد، به اين توصيه رهبر معظم انقلاب عمل كرديد، آيا در اين دوره نيز رياست مجلس هشتم به اين توصيه عمل خواهد كرد"، گفت: هنوز اتفاقي نيفتاده در اين دوره هم توصيه هاي رهبر انقلاب رعايت مي شود.

http://www.yazdfarda.com/images/news/actual/?img=4003133015.jpg

جبهه پايداري همچنين با يادآوري هشدار ديگري از رهبر انقلاب مبني بر نزديك نشدن نمايندگان به كانون‌هاي قدرت و ثروت، شهرداري تهران را يكي از اين كانون‌ها مي‌داند و تأكيد دارد كه بر همين اساس، وزن دادن به شخص شهردار تهران مغاير بيانات رهبري است.

اين جبهه همچنين با يادآوري سابقه فعاليت‌هاي انتخاباتي مجلس هشتم كه لاريجاني و قاليباف از ليست موازي ائتلاف اصولگرايان با عنوان "ائتلاف فراگير اصولگرايان" بر خلاف توافق اصولگرايان مبني بر حضور در انتخابات با ليست واحد حمايت كردند، تأكيد مي‎‌كند كه با توجه به اين سابقه عهد شكني سياسي نبايد با سهم دادن به اين افراد به نوعي به آن‌ها جايزه داد!

در عين حال، برخي با اصرار بر مدل 8+7 به نوعي القا مي‌كنند كه اين فرآيند نهايي شده و به منزله وحي منزل همه بايد به آن تن بدهند. اما علاوه بر انتقادهاي فوق، حبيب‌اله عسگراولادي دبيركل جبهه پيروان خط امام و رهبري نيز مي‌گويد كه احتمال تغيير در ساز و كار 8+7 وجود دارد.

وي در گفت‌وگو با شماره امروز (پنج‌شنبه)‌ هفته‌نامه شما در پاسخ به اين سؤال كه "چشم‌انداز آينده وحدت و همگرايي اصولگرايي را چگونه مي‌بينيد؟"، مي‎گويد:

http://www.yazdfarda.com/images/news/actual/?img=4003133015.jpg

«چشم‌انداز آينده اصولگرايان بسيار روشن است. آنها بر اساس عقل جمعي به تصميم‌سازي و تصميم‌گيري مي‌رسند. در انتخابات مجلس هشتم با ساز و كار 6+5 به تصميم خوبي رسيدند اكنون هم با ساز و كار 8+7 كه ممكن است در آينده اندكي تغير كند روند همگرايي خود را طي مي‌كنند.

اصولگرايان همه زعامت آيت الله مهدوي كني و آيت الله يزدي و جامعتين را پذيرفته‌اند. در جامعه خودشان در انتخابات آينده نامزدي ندارند. آنها دغدغه حفظ انقلاب و حفظ وحدت اصولگرايان را دارند. خالصانه و متواضعانه پاي پيش نهادند تا اين امر محقق شود. اولين اقدام آنها صدور منشور اصولگرايي بود كه مورد استقبال همه اصولگرايان قرار گرفت. اكنون نيز بحث‌هاي ابتدايي صورت گرفته است و يك پايداري براي اتحاد و همگرايي اصولگرايان شكل گرفته است و انشاءالله اين پايه هر روز محكمتر مي‌شود.

سازمان اصولگرايان هيچ مشكلي براي شكل‌گيري خود ندارند. هر رجل سياسي و مذهبي در اين سازمان و هر حزب و گروهي جايگاه خاص خود را دارند.

هيچ كس جاي ديگري را تنگ نمي‌كند. هر كس به اندازه توان و استعداد خود در مسير گفتمان خدمت، پيشرفت و عدالت گام برمي‌دارد. مردم ناظر اين فعاليت‌ها هستند و هر كس را فعال‌تر، مخلص تر ديدند به آن كمك مي‌كنند.

اصولگرايان اكنون در حال باز توليد گفتمان خود هستند. ما در آينده شاهد نوعي نوسازي در اين گفتمان بر اساس نيازهاي مردم و مطالبات مردم به‌ويژه اقشار محروم هستيم.»

در ادامه اين گفت‌وگو نيز وقتي خبرنگار مجدداً مي‌پرسد كه "ساز و كار 8+7 چقدر جامع است؟"،‌ عسگراولادي بار ديگر بر احتمال تغيير در اين ساز و كار تأكيد مي‌كند و مي‌گويد: «ما معتقد نيستيم اين ساز و كار جامع‌ترين است، ممكن است در آينده بر اساس آخرين برآوردها مورد قبض و بسط قرار گيرد ما بايد اين قبض و بسط را به سياست‌ورزي و عقلانيت اضلاع اصولگرايي بسپريم.»

در عين حال، به‌نظر مي‌رسد اكثريت جريان اصولگرا ساز و كار فعلي را قابل اصلاح بدانند تا بتواند چتر فراگيرتري ايجاد كند و احتمال چندگانگي در اين جريان را كاهش دهد، اگرچه ممكن است يك بخش اقليت با اصرار بر اين ساز و كار و مطلق و بي‌عيب دانستن آن، بخواهد زمينه انشقاق را ايجاد كند اما همان‌طور كه عسگراولادي تأكيد كرده بايد قبض و بسط در اين ساز و كار به عقلانيت اضلاع اصولگرايي سپرده شود و اجازه نداد برخي با سهم‌خواهي‌هاي بي‌‌منطق و بدون انعطاف مخل وحدت شوند و برونداد اين ساز و كار را نيز به نفع خواص مردود به پيش ببرند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا